Loading

Interactieve Online Training: Veilig (samen)werken en communiceren binnen Office 365

Toelichting
Leervormen
Inhoud
Demo Aanvraag
Bestellen
Secure Data

Office 365 is een online dienst van Microsoft en maakt ‘werken in de cloud’ mogelijk. U slaat eenvoudig uw documenten op in de cloud en daarnaast krijgt u, in de cloud, de beschikking over een breed scala aan
applicaties zoals OneDrive, Word, Excel, PowerPoint en Outlook 2016. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke documenten in ‘de cloud’ opslaan en heeft u altijd en overal toegang tot deze documenten.

Met de trainingsmodule ‘OneDrive en Teams’ leert u meer over de verschillende functionaliteiten van OneDrive zoals; het delen van bestanden, online en offline werken en het samenwerken in teams. Het leer-arrangement biedt toegang tot een portal waarin twee nulmetingen, twee theoriemodules en twee toetsen zijn opgenomen. Uw medewerkers profiteren na de training van meer functionaliteiten van Office 365 met betrekking tot OneDrive, werken in teams en Outlook Online.

Nulmeting

Door een nulmeting uit te voeren krijgen uw medewerkers inzicht in het huidige kennis- en vaardigheidsniveau. Op basis van de resultaten uit de nulmeting ontvangt iedere medewerker een individueel opleidingsadvies. Vanuit dit advies hebben uw medewerkers direct de mogelijkheid om naar het betreffende onderdeel in de theoriemodule te gaan, zodat zij hun vaardigheden kunnen verbeteren. Uw medewerkers leren op deze manier effectief en leren alleen dát wat gewenst is.

Theoriemodule

In de theoriemodules krijgen de medewerkers uitgebreide informatie over de verschillende functionaliteiten van ‘OneDrive en Teams’ en ‘Outlook Online’. Vanzelfsprekend zijn de theoriemodules ook volledig te volgen zonder het eerst doorlopen van de nulmeting.

Toetsen

Na het volgen van de theoriemodules kunt u uw medewerkers toetsen op de geleerde theorie. In het leerarrangement zijn twee toetsen opgenomen: ‘toets OneDrive en Teams’ en ‘toets Outlook Online’. De toetsen bestaan uit circa 30 verschillende meerkeuzevragen, aanklikvragen en goed/fout vragen. Het doorlopen van elke afzonderlijke toets neemt ongeveer één uur in beslag. Na het behalen van een positief resultaat van de toets kan er een certificaat worden gedownload.

Het cursusmateriaal wordt aangeboden in de volgende leervormen:
 • Video
  Elk onderwerp wordt door middel van een interactieve video met voice-over behandeld. Aan de hand van de video wordt vaak al duidelijk of en op welke wijze de theorie in de praktijk kan worden toegepast.
 • Interactieve simulatie
  De deelnemer kan de behandelde onderwerpen uit de interactieve video zelfstandig uitvoeren door een simulatie te doorlopen. Tijdens de simulatie worden exact dezelfde handelingen als in de video uitgevoerd. Deze leervorm is uitermate geschikt om individueel te doorlopen.
 • Toetsing
  Na het doorlopen van de e-learning wordt de mogelijkheid geboden om de opgedane kennis te toetsen. Er zijn 2 toetsen opgenomen. Afhankelijk van de behaalde score kan er een certificaat gedownload worden
 • Naslagwerk en documentatie
  De deelnemers kunnen onder ‘documentatie’ binnen de training het digitale cursusmateriaal vinden over het betreffende onderwerp. Elk onderwerp dat behandeld wordt, wordt voorzien van naslagwerk dat ook als klassikaal cursusmateriaal gebruikt kan worden.
Veilig (samen)werken en communiceren binnen Office 365 omvat de volgende onderwerpen:

OneDrive en Teams
De theoriemodule ‘OneDrive en Teams’ bestaat in totaal uit vijf hoofdonderdelen. De onderdelen kunnen eigen gemaakt worden aan de hand van instructievideo’s, (enkele) simulaties ter verduidelijking van het onderwerp en aanvullende vragen om te controleren of de stof goed begrepen is. Het doorlopen van elke afzonderlijke theoriemodule neemt ongeveer twee uur in beslag.

De theoriemodule ‘OneDrive en Teams’ bestaat uit de volgende hoofdonderwerpen:

 • Werken in OneDrive (bevat simulaties)
 • De OneDrive applicatie
 • Delen van bestanden
 • Online en offline werken
 • Teams
 • Outlook OnlineDe theoriemodule Outlook Online bestaat in totaal uit vier hoofdonderdelen en de onderdelen kunnen eigen gemaakt worden aan de hand van instructievideo’s, simulaties en voor sommige onderdelen kunnen aanvullende opdrachten worden gemaakt.
  De theoriemodule bestaat uit de volgende hoofdonderwerpen:
 • Inloggen
 • E-mail
 • Agenda
 • Contactpersonen

Bent u benieuwd of het cursusmateriaal Interactieve Online Training: OneNote ook iets voor uw organisatie is? Vraag hier meer informatie op.

Uw gegevens
 1. Online Office trainingen
 2. Microsoft Office (Outlook, Excel, Word, PowerPoint)Microsoft ExcelMicrosoft WordMicrosoft PowerPointMicrosoft OutlookMicrosoft OneNoteSharePoint OnlineVeilig (samen)werken en communiceren binnen Office 365Skype for Business
 3. Neem contact met me op over de mogelijkheden voor een in-company training