Loading

Interactieve Online Training: SharePoint Online

Toelichting
Leervormen
Inhoud
Demo Aanvraag
Bestellen
Secure Data

Wilt u graag meer leren over SharePoint Online? Kunt u nog wat tips en tricks gebruiken? En wilt u leren om slimmer en sneller te werken met de oplossing? Dan is ons cursusmateriaal van SharePoint Online geschikt voor u! Microsoft SharePoint Online is een onderdeel van Office 365.

SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt.

Een belangrijk concept daarbij zijn de bibliotheken waarin documenten kunnen worden opgeslagen. De opgeslagen documenten kunnen verrijkt worden met metadata die aan een document zijn gekoppeld en bibliotheken kunnen versiebeheer hebben. Niet alleen Officedocumenten kunnen worden opgeslagen in SharePoint, maar in feite ieder digitaal object. Andere functionaliteiten die in SharePoint bestaan voor het uitwisselen van informatie zijn onder andere forums, enquêtes, taken en agenda’s. Doel hierbij is dat informatie op de juiste manier met de juiste persoon gedeeld kan worden.

Met deze interactieve online training leren u en uw medewerkers de vele verschillende functionaliteiten van SharePoint Online kennen en hoe deze in de praktijk toe te passen. De e-learning module bestaat uit verschillende onderdelen. In elk onderdeel worden er specifieke functionaliteiten behandeld.

Leer alleen wat u nog niet weet

Het cursusmateriaal van SharePoint Online wordt vanuit één portal aangeboden. Vanuit deze portal is het mogelijk om gericht te leren. Dit wordt gerealiseerd doordat uw medewerkers eerst een nulmeting uitvoeren, om zo het kennis- en vaardigheidsniveau vast te stellen. Op basis van de resultaten uit de nulmeting wordt een overzichtelijke rapportage aangeboden met een gericht opleidingsadvies. Hierin is opgenomen welke onderdelen en functionaliteiten van SharePoint Online men niet of niet voldoende beheerst. Vanuit het opleidingsadvies is er direct de mogelijkheid om naar het betreffende onderdeel in de e-learning module te gaan om de kennis en vaardigheden hiervan te kunnen verbeteren. De cursisten leren op deze manier gericht en leren alleen wat men nog niet voldoende beheerst.

E-learning

Het is ook mogelijk om de e-learning module SharePoint Online in zijn geheel, zonder het maken van een nulmeting, te doorlopen. Het interactieve cursusmateriaal is op een leuke en prettige manier eigen te maken, doordat er geleerd kan worden aan de hand van instructievideo’s, interactieve simulaties en de mogelijkheid om digitaal naslagwerk te downloaden.

Toetsing

Na het doorlopen van de e-learning wordt de mogelijkheid om de opgedane kennis te toetsen. De toets bestaat uit 43 vragen en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Afhankelijk van de behaalde score kan er een certificaat gedownload worden.

Het cursusmateriaal wordt aangeboden in de volgende leervormen:
 • Video
  Elk losstaand onderwerp wordt middels een video met voice-over behandeld
 • Interactieve simulatie
  De behandelde onderwerpen uit de video kunnen zelfstandig worden uitgevoerd door een interactieve simulatie te doorlopen
 • Toetsing
  Na het doorlopen van de e-learning wordt de mogelijkheid geboden om de opgedane kennis te toetsen. De toets bestaat uit 43 vragen en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Afhankelijk van de behaalde score kan er een certificaat gedownload worden
 • Naslagwerk en documentatie
  In het onderdeel Documentatie zijn alle digitale materialen opgenomen over het betreffende onderwerp. Standaard wordt elk onderwerp compleet gemaakt met een naslagwerk welke tevens als klassikaal cursusmateriaal kan worden gebruikt.
De content van de module SharePoint Online bestaat uit en omvat de volgende onderwerpen:

 

 • Inleiding
  In de inleiding volgt een introductie over de navigatie, de opbouw van de e-learning module en de verschillende leervormen
 • Maken van een (sub)site
 • Maken van een project subsite
 • Leden toevoegen aan een site
 • Kiezen van site opmaak
 • Toevoegen van apps
 • Navigatie instellen
 • Indelen van een lijst
 • Indelen van een bibliotheek
 • Werken met teams

Bent u benieuwd of het cursusmateriaal Interactieve Online Training: SharePoint Online ook iets voor uw organisatie is? Vraag hier meer informatie op.

Uw gegevens
 1. Online Office trainingen
 2. Microsoft Office (Outlook, Excel, Word, PowerPoint)Microsoft ExcelMicrosoft WordMicrosoft PowerPointMicrosoft OutlookMicrosoft OneNoteSharePoint OnlineVeilig (samen)werken en communiceren binnen Office 365Skype for Business
 3. Neem contact met me op over de mogelijkheden voor een in-company training